1/1

Clean & Future Proof Mobility Concepts

Innovatie voor behoud

Het Mobiel Erfgoed Centrum begeleidt en initieert dit meerjarige project dat wordt gesubsidieerd door de Europese Unie (EFRO). Het project ‘Clean & Future Proof Mobility Concepts’ stimuleert het opbouwen en samenbrengen van kennis op het gebied van duurzame techniek voor behoud en innovatie van diverse mobiliteitsconcepten.

Samenwerkingspartners

Tijdens het ontwikkelen, bouwen en testen van deze ‘mobility concepts’ werken organisaties en onderwijsinstellingen samen aan de reductie van schadelijke stoffen, de verbetering van de positie van het MKB en het valoriseren van nieuwe producten en diensten. Veel midden- en kleinbedrijven in Rotterdam en omgeving willen deze innovaties toepassen, maar missen de kennis en samenwerkingsverbanden om dit te doen. 

Deelprojecten

Om het uitwisselen van kennis en samenwerkingsverbanden aan te moedigen, worden er zes deelprojecten uitgevoerd, door tien verschillende middel- en kleinbedrijven. Hierover liet Minister Kamp van Economische Zaken zich enthousiast over uit liet tijdens de ontvangst van het geactualiseerde Techniekpact 2020. Alle projecten leveren informatie voor een digitale portal.

Deelprojecten

Mobiel Erfgoed Centrum

Aanvrager

2016 - juli 2019

Tijdvak

Accenda

Deodrive

Jules Dock Composites 

FlexSol Solutions

Kuijpers Truck Services

Galileo

Satink Restauraties

RDM CoE Rotterdam, Pacorado

KNAC

Dutch Car Restorers

Partners

Schonere verbrandingsmotoren
Een computergestuurd verbrandingssysteem voor bestaande benzinemotoren reduceert de uitstoot van schadelijke gassen en vermindert het brandstof gebruik.
Geïntegreerde zonnecellen
In dak en wanden van een garage en in lichtmasten verwerkte zonnecellen, leveren energie voor bijvoorbeeld accu’s en koelsystemen. Hierdoor wordt het gebruik van brandstof gereduceerd.
Efficiëntere brandstofcelsystemen
Verbeterde waterstofcellen die toepasbaar zijn in elektrische wagens, zorgen voor minder milieubelastend vervoer. Ook zijn de waterstofellen toepasbaar voor het laden van accu’s.
Standaardisatie in elektrificatie
Standaardisatie en slimme aansturingslogica leveren meer rendement van ombouw, inbouw en gebruik van elektrische aandrijvingen in bestaande voertuigen. Certificering gaat in samenwerking met RDW.
Lichtgewicht constructies
Met behulp van een 3D glasvezelprinter zijn nieuwe statische en bewegende constructies van composiet mogelijk die licht, duurzaam en onderhoudsvrij zijn en wat de carrosserie minder milieubelastend maakt.
Flexibele decentrale laadstations
Onopvallend opgestelde en mobiele laadstations, die gebruik maken van zonnecellen en slimme elektronica, vullen de energiesystemen aan van geparkeerde elektrische auto's en vrachtwagens.
Meer afgeronde projecten

© 2019 Mobiel Erfgoed Centrum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Bezoekadres: Westblaak 5C, 3012 KC Rotterdam

Postadres: Haringvliet 68, 3011 TG  Rotterdam

Contact: info@mobielerfgoedcentrum.nl

Schonere verbrandingsmotoren

Een computergestuurd verbrandingssysteem voor bestaande benzinemotoren reduceert de uitstoot van schadelijke gassen en vermindert het brandstof gebruik.