1/1

Digitaal Portaal

Alles op 1 plek

Om kennis over het behouden en onderhouden van Mobiel Erfgoed inzichtelijk in kaart te brengen, ontwikkelt het Mobiel Erfgoed Centrum (MEC) in samenwerking met diverse EFRO-partners een digitale portal. Met deze gepersonaliseerde website ligt alle relevante informatie met oog op de toekomst voor het Mobiele Erfgoed binnen handbereik.

De portal biedt toegang tot een register voor Mobiel Erfgoed, tot een virtueel museum (het project ‘Toonbeelden’) met allerlei informatie over de belangrijke Nederlandse Mobiel Erfgoedobjecten en nog veel meer. Er is ruimte voor gebruikers om zelf kennis te delen met anderen of juist kennis te zoeken. Hierdoor komt de vraag naar kennis snel in aanraking met de bestaande kennis waarover men binnen de Mobiel Erfgoedwereld beschikt. Zo kan, bijvoorbeeld, een particulier gemakkelijk in contact komen met een restaurateur van Dutch Car Restorers en kan een MKB’er advies krijgen van een vrijwilliger van bijvoorbeeld een automerkenclub van de KNAC.

Future Proof
De thema’s ‘kennis’, ‘kunde’ en ‘behoud’, vormen de rode draad voor de inhoud van de portal. De gebruikers kunnen binnen deze drie thema’s actuele informatie vinden met betrekking tot, bijvoorbeeld: wetgeving, restauratietechnieken, onderwijs en het Nationaal Register Mobiel Erfgoed. Op deze manier kan Mobiel Erfgoed in de toekomst met het juiste netwerk, de middelen en kennis behouden worden.

Mobiel Erfgoed Centrum

Aanvrager

2016 - juli 2019

Tijdvak

Galileo

Pacorado

Partners

© 2019 Mobiel Erfgoed Centrum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Bezoekadres: Westblaak 5C, 3012 KC Rotterdam

Postadres: Haringvliet 68, 3011 TG  Rotterdam

Contact: info@mobielerfgoedcentrum.nl