1/2

Duurzaamheid & innovatie

Het behouden en benutten van Mobiel Erfgoed in Nederland is het doel van het Mobiel Erfgoed Centrum. Dit kan op diverse manieren, zoals bewaren in een museum, opnemen in gebiedsontwikkeling, inzetten bij festivals en herbestemmen als gebruiksruimte. Door innovatieve en duurzame ontwikkelingen toe te passen zijn er meer mogelijkheden voor behoud en benutting te realiseren.

Duurzaamheid

Het Mobiel Erfgoed Centrum ziet duurzaamheid als een manier waarop het Mobiel Erfgoed op de lange termijn gebruikt en behouden kan blijven. Daar komt een stukje innovatie bij kijken, maar ook het behouden- en opdoen van kennis is belangrijk. Daarom werkt het MEC aan een portal om daar alle kennis te bundelen en aan projecten die Mobiel Erfgoed meer op de kaart zetten.

Innovatie

Bij innovatie kunt u denken aan manieren van het opwekken van zero emissie energie, zoals waterstof en elektra. Deze zuinige en schone energie biedt vele uitkomsten, zowel voor de erfgoedstukken zelf als voor de havens, scheepswerven, garages en voor de bewoners en eigenaren van Mobiel Erfgoed.  In het project ‘Clean & Future Proof Mobility Concepts’ zijn nieuwe concepten ontwikkeld die hiervoor uitkomsten kunnen bieden.

© 2019 Mobiel Erfgoed Centrum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Bezoekadres: Westblaak 5C, 3012 KC Rotterdam

Postadres: Haringvliet 68, 3011 TG  Rotterdam

Contact: info@mobielerfgoedcentrum.nl