Richting volwaardige erfgoedsector

Het Mobiel Erfgoed in Nederland is bezig om zich tot een volwaardige erfgoedsector te ontwikkelen. Dankzij een subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), was het mogelijk om te starten met een Nationaal Register voor Mobiel Erfgoed (NRME). Hiervoor werkt de koepelorganisatie Mobiele Collectie Nederland (MCN) samen met het Mobiel Erfgoed Centrum (MEC).

Inzicht in culturele waarde

In het register wordt een breed overzicht gecreëerd van het Mobiel Erfgoed in Nederland en geeft inzicht in de culturele waarde daarvan. De culturele waarde is hét belangrijkste uitgangspunt bij alle omgang met erfgoed, bij het Mobiele Erfgoed is dat niet anders.


Samenwerken met de koepelorganisaties en met u

Het NRME wordt in principe gevormd door ‘de verenigde bijdragen van de sectorale registers van de vier deelnemende koepelorganisaties’, die verenigd zijn in het MCN. Dit zijn: Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC), Historisch Railvervoer Nederland (HRN), Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) en Nationale Federatie Historische Luchtvaart (NFHL). Zij hebben de eigen registers samengevoegd tot het NRME.

Cover boek Erfgoed dat beweegt - groot.j

2015 tot heden

Tijdvak

© 2019 Mobiel Erfgoed Centrum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Bezoekadres: Westblaak 5C, 3012 KC Rotterdam

Postadres: Haringvliet 68, 3011 TG  Rotterdam

Contact: info@mobielerfgoedcentrum.nl