• Mobiel Erfgoed Centrum

De elektrische foodtruck is goedgekeurd

Goed nieuws! De elektrische foodtruck is vandaag (2 februari 2017) door RDW goedgekeurd. Nu mag de truck officieel in gebruik genomen worden door Ma Guise Catering! Dit project is uitgevoerd  in samenwerking met het   Zadkine college, de Hogeschool van Rotterdam, RDM Rotterdam, Deodrive en Accenda.


Vaak worden oudere voertuigen als minder aantrekkelijke voertuigen gezien. Dit komt doordat de kosten om de motor te repareren of de levensduur van de motor te verlegen, meestal te duur zijn. Daar komt nog eens bij dat er steeds strengere emissie-eisen voor, bijvoorbeeld, stedelijke gebieden zijn. Het gevolg is dat oudere voertuigen uit een stad geweerd worden. Door het elektrificeren van de auto kan deze opnieuw, schoon en aantrekkerlijker gebruikt worden.


In dit project bouwen studenten van RDM Rotterdam een klassieke Citroën HY-bus (1972) om tot een elektrisch voertuig. Wat begon als afgedankte bus, eindigt als foodtruck met geldig kenteken. Het project is in februari 2015 met de voorbereidingen gestart en heeft eind juni 2015 geresulteerd in een projectplan voor de elektrische ombouw en een cateringconcept voor een Citroën HY-foodtruck. In de tweede periode (september 2015-januari 2016) is de ontwerpfase afgerond (voertuig, business development en procesmanagement). Sinds februari zijn studenten druk bezig met de realisatiefase van de foodtruck. Dit project is onderdeel van het overkoepelende Clean & Future Proof Mobility Concepts-project. 

36 keer bekeken

© 2019 Mobiel Erfgoed Centrum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Bezoekadres: Westblaak 5C, 3012 KC Rotterdam

Postadres: Haringvliet 68, 3011 TG  Rotterdam

Contact: info@mobielerfgoedcentrum.nl