• Mobiel Erfgoed Centrum

Knallend festival Paard & Wagen

Het weekend van 30 september en 1 oktober stond Renbaan Duindigt in Wassenaar volledig in het teken van Hippomobiel Erfgoed voor het Hippisch festival ‘Paard & Wagen’. Op het terrein stond een grote diversiteit aan erfgoedstukken en werden er verschillende demonstraties gegeven en wedstrijden gehouden. Kortom, the place to be voor liefhebbers van Mobiel Erfgoed.


De zaterdag en zondag begonenn met een knal. Letterlijk. De gele Rijders, het Korps Rijdende Artillerie gaf een demonstratie. Deze werd gevolgd door de Stoomspuit uit Gorinchem, een originele getrokken brandweerwagen die werkt op stoom.


Om de diversiteit van Hippomobiel Erfgoed te laten zien, waren op het plein voor de Renbaan erfgoedstukken tentoongesteld, zoals rouwkoetsen van de heer Haasnoot uit Rijnsburg en rijtuigen en karren van de heer Van Groningen uit Nieuw Vennep. Ook werden er demonstraties gegeven met landbouwwagens door Stalhouderij ’t Kleine Blaar en liet het Brabants Span dresseerkarren en boerenkarren met prachtige trekpaarden zien. Ook het Nationaal Rijtuigmuseumuit Leek was aanwezig met een uniek model van een Koninklijke Koets uit 1660!


Verder waren er activiteiten die goed in de smaak vielen bij de bezoekers. Vooral de draf- en renwedstrijd waren een hit. Kinderen konden zich uitleven op het springkussen of rijden op een pony.


Dit festival is onderdeel van het project: ‘Clean & Future Proof Mobility Concepts’, zodat Hippomobiel Erfgoed gepromoot wordt op de kaart wordt gezet binnen de erfgoedwereld. Het werd bovendien ondersteund door het Mondriaan Fonds, Het VSB Fonds én Fonds 1818

16 keer bekeken

© 2019 Mobiel Erfgoed Centrum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Bezoekadres: Westblaak 5C, 3012 KC Rotterdam

Postadres: Haringvliet 68, 3011 TG  Rotterdam

Contact: info@mobielerfgoedcentrum.nl