• Mobiel Erfgoed Centrum

Nieuwe algemeen directeur

Bijgewerkt: 3 jan 2019

Martine van Lier wordt met ingang van 1 april 2018 algemeen directeur van het Mobiel Erfgoed Centrum (MEC). Zij volgt Rein Schuddeboom op, die sinds de oprichting in 2010 aan het Mobiel Erfgoed Centrum leiding gaf. Rein legt zich verder als directeur toe op de ontwikkeling van de stichting Erfgoedhavens Rotterdam.


“In het verleden heeft Martine al met diverse projecten van het MEC meegedraaid” vertelt Rein. “Ook haar netwerk binnen de wereld van het Mobiele Erfgoed en het Varende Erfgoed in het bijzonder, zal een positieve bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het Mobiel Erfgoed Centrum.”


Martine van Lier (55) was eerder betrokken bij het MEC als lid van de Raad van Toezicht. Later werd zij een belangrijke projectpartner, bijvoorbeeld bij het organiseren van het Nationaal Congres Mobiel Erfgoed en het project ‘Toonbeelden van Mobiel Erfgoed’. Verder werkt zij als adviseur cultureel erfgoed aan erfgoedbeleid, herbestemming, waardering en presentatie van erfgoed. Martine studeerde andragologie aan de Universiteit van Amsterdam en toegepaste bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Over haar nieuwe functie zegt zij: “Zonder Mobiel Erfgoed blijft de wereld onbewogen. Mobiliteit heeft eeuwenlang gezorgd voor vooruitgang – maar ook voor milieuvervuiling; een indrukwekkende, maar ook complexe ontwikkeling. Het Mobiel Erfgoed Centrum steunt Mobiel Erfgoedorganisaties om te innoveren en professionaliseren. Samen geven wij het Mobiel Erfgoed een toekomstbestendig perspectief.”

132 keer bekeken

© 2019 Mobiel Erfgoed Centrum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Bezoekadres: Westblaak 5C, 3012 KC Rotterdam

Postadres: Haringvliet 68, 3011 TG  Rotterdam

Contact: info@mobielerfgoedcentrum.nl