• Mobiel Erfgoed Centrum

Terugblik op de Europa om de Hoek Kijkdag van MEC

De open Europa om de hoek Kijk middag van het Mobiel Erfgoed Centrum (MEC) heeft op 13 mei, op het plein bij het Maritiem Museum in Rotterdam, plaats gevonden. Er waren diverse partners van het innovatieproject ‘Clean & Future Proof Mobility Concepts’ aanwezig, zoals: DEOdrive, Flexsol Solutions, Accenda, de studenten van de Hogeschool Rotterdam en Pacorado. Ook de 100% elektrische Foodtruck ‘Watt’ was aanwezig.


Het was vooral prettig om de testobjecten en partners van de diverse deelprojecten meer samen te zien en te beleven in een informele sfeer. Hierdoor leerde zij elkaar en de andere deelprojecten nog beter kennen.


Te zien en te beleven waren: een Smart die waterstof als brandstof gebruikt, een met studenten van de Hogeschool Rotterdam omgebouwde klassieker tot een elektrisch voertuig (de Foodtruck; een Citroën HY bus), informatie over lantarenpalen met zonnecellen en een boot aangedreven door waterstof.


Verder heeft de Foodtruck ‘Watt’ contact kunnen maken met het museum, die interesse heeft in hun diensten als een energiezuinige, stille en schone foodtruck. Ook een bestuurslid van het hoogheemraadschap van Rijnland had belangstelling getoond voor de innovatiemogelijkheden van DEOdrive op het gebied van waterstof als alternatieve energiebron.

Al met al een geslaagde middag.

22 keer bekeken

© 2019 Mobiel Erfgoed Centrum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Bezoekadres: Westblaak 5C, 3012 KC Rotterdam

Postadres: Haringvliet 68, 3011 TG  Rotterdam

Contact: info@mobielerfgoedcentrum.nl