1/1

Projecten

Het Mobiel Erfgoed Centrum voert projectopdrachten uit voor erfgoedorganisaties en overheden. Daarbij werken we graag samen met opdrachtgever en partners uit ons netwerk.

Projecten

Archief

Citroen HY goedgekeurd (1).JPG

Het project stimuleert het opbouwen en samenbrengen van kennis op het gebied van duurzame techniek voor behoud en innovatie van diverse mobiliteitsconcepten.

Clean & Future Proof Mobility Concepts

Wolwevershaven met Dok.jpg

De Gemeente Dordrecht heeft gevraagd om voor de Wolwevershaven een toekomstvisie met een uitvoeringsplan te ontwikkelen.

Toekomstvisie Wolwevershaven

10-02-2017 - Platform Erfgoedhavens Nede

De werkgroep Havens & Ligplaatsen heeft samen met Erfgoedhavens Rotterdam het initiatief genomen om het Platform Erfgoedhavens Nederland (PEN) op te richten.

Platform Erfgoedhavens Nederland

IMG_20160602_172206-1024x769.jpg

De gemeenteraad van Amsterdam wil graag beleid maken voor het behoud en de bescherming van historische woonboten en heeft het MEC gevraagd om hierbij te helpen.

Inventarisatie historische woonboten

portal  (1).jpg

De plek om kennis over het behouden en onderhouden van Mobiel Erfgoed inzichtelijk in kaart te brengen en te bewaren voor de toekomst.

Digitale Portal

Student - laptop - aantekeningen - natio

Het Mobiel Erfgoed in Nederland is bezig om zicht te ontwikkelen tot een volwaardige erfgoedsector. Daarvoor is een Nationaal Register voor Mobiel Erfgoed (NRME) nodig.

Nationaal Register Mobiel Erfgoed

Toonbeelden van Mobiel Erfgoed
De website waar de Mobiele Cultuurgeschiedenis van Nederland in kaart gebracht is; een virtueel museum.
Hippomobiel Erfgoed
Het MEC coördineerde het initiatief om het Hippomobiel Erfgoed te promoten, aan de hand van het Hippisch Festival én om het een plek te geven in het Nationaal Register Mobiel Erfgoed (NRME). Hiermee wordt dit soort Mobiel Erfgoed in het zonnetje gezet én in Nederland erkend en officieel geïnventariseerd. Het uiteindelijke doel is om alle informatie te publiceren op het Digitale Portal.
Samenwerken op afstand
Het Mobiel Erfgoed Centrum (MEC) heeft tijdens de InterClassics beurs 2014, op de FOCWA-stand gedemonstreerd, hoe vakmensen op afstand kunnen samenwerken.

MEC faciliteerde in samenwerking met FOCWA en Dutch Car Restores onderzoek van CISCO Networking Academy naar de toepassing van camera’s, videoverbindingen en software in de onderhoud- en herstelbedrijven van oldtimers.
Studentenprojecten
De nieuwe 'Punter'
Het betreft de ontwikkeling en bouw van een historische punter in staal.

Aanleg tijdelijk glasvezelnetwerk
In het kader van de Honours Conference van de Hogeschool Rotterdam heeft het MEC samen met 12 studenten van de opleiding Technische Informatica een glasvezelnetwerk aangelegd.

Applicatie Ontwikkeling
Onderzoek naar de opzet van digitale diensten voor de erfgoed wereld. Een groep studenten van het Medialab, Hogeschool Rotterdam, heeft een aantal applicaties ontwikkeld.
Zonnepanelen integreren in dekkleden
Het doel van dit project was, bij aanvang, het onderzoeken van de toepasbaarheid van flexibele zonnepanelen op mobiel erfgoed.
Gekeken is of deze technologie over te brengen is op de dekkleden van luiken aan boord van (erfgoed) schepen bijvoorbeeld binnenvaartschip De Geerrtuida (Havenmuseum). De kwetsbaarheid van het systeem bleek toch een te groot probleem te zijn bij deze toepassing.
Meer afgeronde projecten

© 2019 Mobiel Erfgoed Centrum

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Bezoekadres: Westblaak 5C, 3012 KC Rotterdam

Postadres: Haringvliet 68, 3011 TG  Rotterdam

Contact: info@mobielerfgoedcentrum.nl